woensdag 2 mei 2018

Een beetje pech in Noorwegen en goede hulp

Zondag, maandag, dinsdag en woensdag 29 april tot en met 2 mei 2018, mooi zonnig weer ☀️, 14ºC.

Van Kiel naar Oslo
We vertrekken zondag om 06.30 uur met de auto naar Kiel. Elena, onze nicht,  gaat deze keer een volle week met ons mee en vliegt alleen en zelfstandig terug naar Nederland met de KLM.
Het is rustig op de weg , geen vrachtauto's, maar bij Hamburg is het nog steeds een puinhoop vanwege wegwerkzaamheden. Mooi wordt het wel.
diner bij het raam

Om 12.30 uur schepen we ons in op de Color Magic van de Colorline en om 14.00 uur varen we af.
Het is een prachtig comfortabel schip en weer is erg rustig.
Dit keer een binnenhut
Na een rustige overtocht arriveren we 's morgens om 10.00 uur in Oslo en om 10.10 rijden we van de boot af. Het is zonnig weer en heerlijk om te rijden.

Op de route ligt nog veel sneeuw
We nemen deze keer de E6 richting Trondheim en daarna de E136 naar Alesund.
Daar arriveren we om 19.00 uur.













nagenoeg schone boot na 9 maanden
De boot ligt er prachtig bij en wat opvalt is dat ie zo schoon is, de luchtvervuiling is hier nauwelijks aanwezig. Hij heeft hier 9 maanden gelegen en dat is nauwelijks te zien. Alleen een beetje groene aanslag in de randen van de kuip.
We hebben tot en met augustus een prachtige royale box op steiger B.
Het plan is dat we deze keer vooral hier in de omgeving gaan varen en de boot min of meer gebruiken als vaste standplaats.



Als we de boot uit zijn winterslaap halen en alles weer op de zomerstand zetten blijkt dat we pech hebben.
De mengkraan heeft de winter niet overleefd en is kennelijk kapot gevroren, hij lekt ontzettend. Gelukkig heb ik nog een reserve exemplaar aan boord.
Erger zijn de startaccu's, daar zit niet veel leven meer in. Ook een geleende oplader mag niet baten, ze zijn gewoon kapot. Na acht jaar mag dat ook wel, maar het is toch een tegenvaller.
Fredrik onze havenmeester heeft een oplossing, zijn vriend doet in accu's en heeft hetzelfde merk Optima. Diezelfde avond en nog wel op 1 mei , hier een feestdag, brengt zijn vriend twee nieuwe accu's aan boord. Gemonteerd en klaar is kees, de motor start weer als een zonnetje.
Wat een attente service van onze havenmeester. Geweldig.
We hebben nog een probleem met de warmwatervoorziening. Het element in de boiler doet het wel, maar we krijgen geen warm water uit de kraan. Dat blijkt een verkeerde afsluiter combinatie te zijn. ook weer opgelost.

Alles werkt weer en we zijn blij dat we alles zelf kunnen oplossen.

Vandaag maken we een rondrit naar de Geiranger. Helaas is de Trollstigen nog afgesloten, zodat we een alternatieve route naar de Geiranger moeten nemen. Daar gaan we met de Ferry van Geiranger naar Hellesylt en over Stranda weer naar Ålesund, Nørvevika onze jachthaven.
Enerverende dagen, veel gezien en genoten van het relaxte Noorwegen , waar het nog rustig rijden is.

Morgen gaan we varen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten